Nieuwsbrief
donderdag 25 januari 2018

Z-Cert moet zorgsector beschermen tegen cyberaanvallen

Z-CERT is gisteren officieel geopend. Dat gebeurde tijdens de eerste cybersecurity conferentie voor de zorgsector in Den Haag. Z-CERT is een nieuwe organisatie die zorginstellingen gaat ondersteunen op het gebied van cybersecurity. Op dinsdag 6 februari 2018 zal Nienke van den Berg een interessante presentatie geven over de samenwerkingsbanden van de zorg-CERT tijdens het IT & Information Security…

Z-Cert moet zorgsector beschermen tegen cyberaanvallen

Z-CERT is gisteren officieel geopend. Dat gebeurde tijdens de eerste cybersecurity conferentie voor de zorgsector in Den Haag. Z-CERT is een nieuwe organisatie die zorginstellingen gaat ondersteunen op het gebied van cybersecurity.

Op dinsdag 6 februari 2018 zal Nienke van den Berg een interessante presentatie geven over de samenwerkingsbanden van de zorg-CERT tijdens het IT & Information Security 2018. Ook deze sessie bijwonen? Meld u dan direct aan!

Volgens directeur Nienke van den Berg lijkt de zorg een steeds interessanter doelwit voor cybercriminelen. Er zijn veel persoonlijke en vertrouwelijke gegevens te halen. "Zorginstellingen kunnen bijvoorbeeld last hebben van datalekken waarbij gevoelige patiëntgegevens worden gelekt of getroffen worden door aanvallen van buitenaf waardoor bijvoorbeeld apparatuur niet meer gebruikt kan worden."

De websites en computersystemen van veel ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn onveilig. Uit verschillende rapporten blijkt dat er regelmatig privacygevoelige informatie weglekt, dat websites onvoldoende beveiligd zijn en systemen geblokkeerd raken door gijzelsoftware. Daarom kunnen ziekenhuizen en ggz-instellingen vanaf vandaag gebruikmaken van een zogenoemde zorg-CERT, een Computer Emergency Respons Team van zes specialisten dat nauw samenwerkt met het Nationaal Cyber Security Center (NCSC). Deze helpdesk gaat de ziekenhuizen ondersteunen als er zich incidenten voordoen. Tot nu toe zijn er 36 instellingen bij dit initiatief aangesloten. 

Over Nienke van den Berg

Nienke is een ervaren manager in het opzetten van nieuwe organisaties op het gebied van cyber security en cyber crime. Daarbij heeft zij een bijzondere focus op het vormgeven van ketensamenwerking en publiek-private partnerschappen. Nienke heeft in het verleden onder andere aan de wieg gestaan van GovCERT.NL het Team High Tech Crime van de Nationale Politie.

Over het congres IT & Information Security 2018?

Tijdens deze veertiende editie van het IT & Information Security congres kunt u rekenen op een gevarieerd en verfrissend programma. In een talkshow onder leiding van Roelof Hemmen (bekend van RTL Nieuws en BNR) gaan diverse tafelgasten met elkaar in debat over actuele security vraagstukken. Tijdens het congres kijken we naar de veranderende rol van de CISO. Is hij een generalist of een specialist? Is het iemand die samenwerking zoekt met bijvoorbeeld ketenpartners en concurrenten? Is hij business of IT gedreven? Wat voor competenties zijn nodig? En hoe gaat hij om met security in een steeds complexer wordende IT omgeving? Uiteraard is er ook ruimte voor interactie met het publiek in de zaal.

Wilt u ook komen naar deze speciale editie van het IT & Information Security event 2018? Meld u dan vandaag nog aan via het online inschrijfformulier.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.