Nieuwsbrief
woensdag 29 november 2017

Wat vergt de AVG van de CISO en beveiligingsspecialist?

We staan op de drempel van een belangrijk jaar. Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De benodigde aanpassingen zijn ingrijpend. Zo is het belangrijker geworden om aan te tonen hoe de wet nageleefd wordt. Ook heeft de toezichthouder een grotere boetebevoegdheid gekregen.

Wat vergt de AVG van de CISO en beveiligingsspecialist?

De AVG vereist een ander soort denken van een ieder, er moet gedacht worden vanuit het belang van de betrokkene. Ook geldt er een omgekeerde bewijslast en moet je in de hele keten kunnen aantonen dat de persoonsgegevens goed beschermd zijn.

Incidenten moeten gesignaleerd worden en adequaat worden afgehandeld. Dit maakt dat ook van de informatiebeveiligingsexpert heel veel wordt verwacht om je organisatie te kunnen laten voldoen aan de AVG. Vanaf de ontwikkeling van nieuwe software tot en met het aantoonbaar voldoen aan de beheersing van de ICT ter ondersteuning van de administratie van persoonsgegevens.

GDPR Live 2018

Dit congres wordt gehouden op 25 april 2018 en helpt u met de implementatie van de GDPR. Tijdens dit congres wordt op de hoogte gebracht van de actuele gevaren en de technische- en culturele oplossingen hiervoor. Een gedegen privacy strategie is noodzakelijk om het vertrouwen van klanten, burgers en stakeholders te winnen en te houden. Hierbij kijken we naar de factor mens, de processen en techniek. 

Naast een inhoudelijk sterk congresprogramma biedt het congres u ook de mogelijkheid om te netwerken met uw vakgenoten. Meld u kosteloos aan en laat u direct inspireren!

Onderwerpen die tijdens het congres besproken worden zijn:

  • Wet- en regelgeving gegevensbescherming
  • Meldplicht Datalekken
  • Data Protection Officer
  • Private Impact Assessments
  • Privacy by design, privacy by default
  • Binding Corporate Rules
  • Security
 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.