Nieuwsbrief
woensdag 28 augustus 2019

Voorbeschouwing op de Cyber Security Experience

Jasper Lazet is Event Director & Industry Cluster Lead bij Heliview Conferences & Training in Breda en organiseert op dinsdag 26 november de 9e editie van de Cyber Security Experience. Wij spraken met Jasper en kijken vast vooruit naar dit jaarlijkse congres.

Voorbeschouwing op de Cyber Security Experience

Hallo Jasper, een nieuw gezicht bij een vertrouwd congres! Kun je iets vertellen over hoe dat zit?

Jazeker! Ongeveer negen jaar geleden was ik als Team Lead betrokken bij de opzet van de eerste editie van het Cyber Security congres. Ook heb ik een aantal jaren het jaarcongres IT & Information Security georganiseerd. Van uit die rollen ken ik de markt dus. Inmiddels wordt het IT & Information Security congres zeer succesvol georganiseerd door mijn collega Martijn Snels. Voor ons als organisatie werkt het goed als we de organisatie van deze twee belangrijke securitycongressen gescheiden van elkaar houden. Dit om zo de diversiteit en kwaliteit er van te waarborgen. Het voelde dan ook als een logische keuze voor mij om de organisatie van de Cyber Security Experience op me te nemen na het vertrek van Bart Gelderblom. Naast dit congres organiseer ik ook Industrial Cyber Security, dat vindt plaats in het voorjaar en  gaat over het beveiligen van de industriële automatisering en controle systemen binnen productieomgevingen.

Vorig jaar draaide alles om de experience. Hoe gaat het evenement er dit jaar uit zien?

We zetten de ingeslagen weg van afgelopen editie voort. Het programma zal onder andere bestaan uit een mix van inspirerende keynotes, hands-on break-outsessies, best practices, hack demo’s, interactieve rondetafelgesprekken, workshops en expertsessies.

Andere terugkerende elementen zijn de ‘Cyber Security Benchmark’ die wij in samenwerking met Verdonck, Klooster & Associates afnemen en het populaire ‘Hackers Unlocked’ dat door de Security Academy op het netwerkplein wordt opgezet.

Hoe gaat het sprekersveld er op hoofdlijnen uit zien?

Dit jaar zullen er meer plenaire sessies plaatsvinden, waarbij we inhoudelijk ook meer op zoek zullen gaan naar diepgang. Het plenaire programma staat onder leiding van dagvoorzitter Peter Zinn. Daar ben ik erg enthousiast over. Hij brengt naast professionele expertise ook veel energie en enthousiasme op het podium. Ik ben er van overtuigd dat hij een waardevolle aanvulling is voor het programma en dat hij sprekers goed tot hun recht kan laten komen.

Kan je al een aantal sprekers bekend maken?

Het programma is nog volop in ontwikkelingen, maar ik kan al wel een aantal sprekers noemen die hun bijdrage hebben toegezegd. Zo zullen onder andere Ardie Kleijn, de CISO van de Nationale Politie, Marc Lueck, de CISO van Zscaler, Anouk Vos van Revnext en Nienke van den Berg een bijdrage leveren. Ook hebben we dit jaar een bijzondere afsluitende spreker, maar daarvoor moet je de komende tijd de congreswebsite in de gaten houden.

Slotvraag: Wat moet men doen om aan het congres deel te nemen?

Het is vooral belangrijk dat je als deelnemer betrokken bent bij het verhogen van de (cyber) resilience binnen jouw organisatie. Daarnaast gaan we ervan uit dat je als professional veel affiniteit en interesse hebt rondom cybersecurity. Als dat zo is, dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan het congres. Aanmelden is eenvoudig en kan via de website van het congres. Wacht vooral niet te lang met aanmelden, want er is nu al veel belangstelling.

En zijn leveranciers welkom?

Oh ja, zeker! Leveranciers die toegevoegde waarde leveren rondom cybersecurity zijn uiteraard ook van harte welkom om als partner deel te nemen. Daarvoor hebben we heel veel verschillende mogelijkheden.

Tot slot, wat zou je voorafgaand aan het congres aan de deelnemers willen meegeven?

Het delen van kennis en ervaringen staat centraal. Maak daar vooral gebruik van. Je komt in een dag in contact met diverse experts van leveranciers, collega eindgebruikers, security professionals, techies en ketenpartners. Doe daar vooral je voordeel mee. Zoek samen naar oplossingen en bespreek de laatste trends en ontwikkelingen, zo haal je het maximale uit jouw congresdag!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.