Nieuwsbrief
woensdag 10 oktober 2018

Vinicius Fraga over het integreren van Enterprise IAM en CIAM

Vinicius Fraga (Director Oracle Cloud Platform / Product Manager – EMEA) is werkzaam bij het Oracle Cloud Platform, met een specialisatie in beveiliging binnen Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Vinicius verzorgt een keynote tijdens het Customer Identity congres.

Vinicius Fraga over het integreren van Enterprise IAM en CIAM

Veel organisaties ondervinden uitdagingen, omdat oplossingen voor het beschermen, beveiligen en managen van klantidentiteiten zijn ontkoppeld van de enterprise identity managementsystemen. Tijdens de keynote laat Vinicius aan de hand van actuele trends en klantvoorbeelden zien hoe deze twee geïntegreerd kunnen worden en hoe dit organisaties vooruit kan helpen. Wij hebben Vinicius een aantal vragen gesteld.

Wat kunnen veel organisaties verbeteren op het gebied van beschermen, beveiligen en managen van klantgegevens?

“Een van de mogelijkheden is het implementeren van OpenStandards. Voorbeelden hiervan zijn OAuth, SAML, OpenIDConnect en SCIM. Hierdoor krijgen klanten de mogelijkheid om verschillende applicaties veel sneller en gemakkelijker te integreren”, aldus Vinicius.

Hij vervolgt: “Daarnaast is het ook van groot belang om rekening te houden met nieuwe wet -en regelgeving zoals de GDPR. Bijvoorbeeld door toestemming van gebruikers op de juiste manier op te slaan en te managen. Gebruikers hebben met de invoering van de GDPR meer rechten gekregen. Organisaties moeten hier op kunnen anticiperen. Het recht op vergetelheid is daar een mooi voorbeeld van. Voor de groei van veel organisaties is het ook van groot belang dat er software en technologieën gebruikt worden die flexibel genoeg zijn om snel te integreren en mee te groeien.”

Het laatste punt dat Vinicius aandraagt is dat het voor organisaties belangrijk is om samen te werken met partijen die data centers en andere opties aanbieden om klantgevoelige informatie binnen bepaalde grenzen te houden om zo te voldoen aan de lokale wet -en regelgeving.

Belangrijke trends en ontwikkelingen

Vinicius ziet een drietal trends en ontwikkelingen rondom het beschermen, beveiligen en managen van klantgegevens:

  1. Authenticatie zonder het gebruik van een wachtwoord.
  2. Oplossingen gebaseerd op een zogenaamde ‘1st API approach’, hiermee zouden bedrijven sneller verschillende oplossingen kunnen ontwikkelen en integreren in verschillende type apparaten.
  3. Context gebaseerde authenticatie.

Het Customer Identity congres

Tot slot vroegen wij Vinicius waarom hij denkt dat het belangrijk is om aanwezig te zijn bij het Customer Identity congres. Volgens Vinicius geeft het congres inzicht in de manier waarop chatbots, blockchain en nieuwe technologieën klanten kunnen helpen om te innoveren.  

Het Customer Identity congres vindt plaats op woensdag 14 november in stadion Feijenoord in Rotterdam. Vinicius verzorgt tijdens dit congres een interessante keynote over klantbeveiliging en vertrouwen. Wil je deze keynote bijwonen? Bemachtig dan nu je toegangsbewijs.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.