Nieuwsbrief
donderdag 29 augustus 2019

The Good, the Bad, the Ugly bij AVG-implementaties

AVG, AVG, AVG en nog eens AVG. Sinds 25 mei 2018 lijkt het onderwerp AVG nog het enige te zijn waar je je als organisatie mee bezig moet en mag houden. En hoewel het juist is dat de AVG een belangrijk onderdeel is geworden van de moderne bedrijfsvoering, is het van belang om het onderwerp te bezien vanuit het bredere perspectief waar het onderdeel van uitmaakt...

The Good, the Bad, the Ugly bij AVG-implementaties

namelijk de bescherming van de privacy van werknemers en klanten.

Onze ervaringen op het gebied van AVG-implementaties die wij met u delen valt op dat veel organisaties zich overweldigd voelen door de vele verplichtingen. Organisaties zoeken naar manieren hoe ze deze verplichtingen in hun bedrijfsprocessen kunnen implementeren, zonder daar enerzijds veel kostbare aanpassingen te hoeven maken en anderzijds medewerkers, die het doorgaans al druk genoeg hebben, niet nog verder onder druk te zetten. Aan de andere kant lijkt soms ook wel of organisaties er een sport van maken wie de regels het meeste naar de letter van de wet kan implementeren.

Maar wat is nou de beste manier om de AVG op een holistische wijze te implementeren?

Op basis van de door ons uitgevoerde implementaties en gesprekken met branchegenoten zijn wij ervan overtuigd dat als een organisatie de AVG-verplichtingen implementeert, deze niet alleen moet kijken naar de letter van de wet, maar zich vooral moet richten op de beantwoording van wezenlijke vragen zoals: Wat beoog ik nu te doen met de persoonsgegevens? Welke gegevens moeten (extra) beschermd worden? En hoe kan ik dat het beste doen zodat ik voldoe aan mijn wettelijke verplichtingen? De antwoorden zitten hem niet alleen in organisatorische, juridische, technische maatregelen, maar zeker ook in communicatie- en gedragsmaatregelen. 

Het vinden van de juiste balans bij dit complexe vraagstuk blijft lastig, wat de grote verschillen verklaart tussen de verschillende manieren van implementeren. Tijdens onze presentatie krijgt u van ons belangrijke tips naar aanleiding van onze ervaringen bij veelvoorkomende obstakels. Er wordt aandacht besteed aan:

  • Wat zijn voorbeelden van de the Good, the Bad, the Ugly bij AVG-implementaties?
  • Hoe stel je de juiste prioriteiten?
  • Hoe voorkom je dat je dat de AVG worden onder- of overschat?
  • Waarom werkt een holistische wijze van implementeren beter? En hoe laat je het landen in de lijnorganisatie?
  • Hoe raak je de juiste snaar bij jouw medewerkers?
  • Hoe verbind je sectorspecifieke verplichtingen zoals bijvoorbeeld de NEN7510, ISEA3402 in met de AVG?

Data Privacy Congres 

Benieuwd naar meer informatie over het implementeren van AVG? Op 18 september vindt de lustrum editie van het Data Privacy congres plaats, en zal Rion Rijker u in zijn presentatie meenemen in “the good, the bad and the ugly” wat betreft AVG-implementatie en vertelt hij u hoe u veel voorkomende valkuilen kunt omzeilen. Meld u direct aan via deze link.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.