Nieuwsbrief
woensdag 26 juni 2019

Terugblik op de vierde editie van de Cyber Security Summit.

Op woensdag 12 juni 2019 vond de vierde editie van de Cyber Security Summit plaats in Square Brussels.

Terugblik op de vierde editie van de Cyber Security Summit.

Ingeborg Bosch, Conference Producer & Belgium Cluster Lead bij Heliview:
Het aantal registraties voor de Cyber Security Summit was overweldigend en heeft onze verwachtingen doen overstijgen. We kijken met gepaste trots terug op een geslaagd congres met 116 deelnemers en 21 businesspartners. Het congres heeft een diverse groep van ICT & Cyber Professionals bij elkaar gebracht om de meest relevante kwesties rondom cyber security te bespreken”.

Dagvoorzitter Erik R. van Zuuren openende het congres samen met Daniëlle Jacobs. Zij begonnen de dag met een interactieve sessie. Door gebruik te maken van een live opinie peiling konden deelnemers reageren op gestelde vragen.

De interactieve sessie gaf duidelijk inzicht in de huidige stand van zaken rondom cyber criminaliteit bij de deelnemers. Zoals bijvoorbeeld het antwoord op de vraag: Met welke cyber criminaliteit heeft uw organisatie te maken gehad? Op de eerste plaats gaf maar liefst 35% van de deelnemers aan dat zij binnen hun organisatie al wel eens te maken hebben gehad met phishing. Op de tweede plaats kwam ransomware met 16% en op de derde plaats factuurfraude met 13%.

Steven Wilson verzorgde de eerste keynote over Europolo’s EC3 – The Fight Against Europe’s Cyber Criminals. Andere hoogte punten uit het programma waren:

  • European Framework for Certification and role of ENISA
    Sławomir Górniak Expert at Data Security & Standardization Unit – Enisa
  • Kaspersky Lab’s complex approach to cyber-attack detection in practice
    Rosario Savoia, Subject Matter Expert, Kaspersky Lab
  • The Curious Case of Security Convergence - Back to the Start
    Werner Cooreman - VP of Corporate Security, Solvay Group

Volgend jaar vindt de 5e editie (eerste lustrum) van de Cyber Security Summit plaats op 18 juni 2020. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op cyber-security.heliview.be

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.