Nieuwsbrief
woensdag 17 oktober 2018

Snel, sneller, snelst: in 25 minuten uw drie grootste IT uitdagingen aangepakt!

Met nog een maandje te gaan voordat het strategische congres People Centric IT plaatsvindt, delen wij graag nog de visie van een van onze inspirerende sprekers.

Snel, sneller, snelst: in 25 minuten uw drie grootste IT uitdagingen aangepakt!

We stellen u graag voor aan Sander Berkouwer, Chief Technology Officer, bij SCCT. De titel van zijn break-outsessie over het thema Security: Uw drie grootste IT-uitdagingen in 25 minuten aanpakken? Hoe dan!? Spreekt duidelijk voor zich.

Thema Security
Organisaties spenderen een groot gedeelte van hun budgetten aan het centraal stellen van hun medewerkers en het vergroten van hun zelf-oplossend vermogen om productiviteitsverlies te voorkomen. In de laatste nieuwe technologieën van Microsoft vinden we nieuwe mogelijkheden. We bespreken drie mogelijkheden tijdens deze sessie:

Weg met wachtwoorden
Medewerkers zouden voor hun dag-tot-dag-werkzaamheden niet meer met wachtwoorden hoeven werken. Wanneer we wachtwoordresets met deze techniek drastisch kunnen verminderen, dan kunnen we het budget voor de helpdesk anders inzetten.

Nooit meer ransomware
Met nieuwe ingebouwde mogelijkheden van Windows, kunnen we ransomware in de kiem smoren. Door slechts geaccordeerde applicaties toegang te geven tot onze organisatiebestanden, krijgt geen enkele malware kans om ongezien chaos te veroorzaken.

Niet meer imagen op locatie
Deze belofte is natuurlijk al vaker gedaan, maar één van de grootste struikelpunten is tot nu toe overeind blijven staan: De uitgifte van een nieuwe laptop vindt altijd plaats vanuit kantoor. We laten zien hoe u het ‘Mediamarkt-scenario’ kunt inrichten en zo medewerkers veel sneller productief kunt maken na verlies of diefstal van hun apparaat.

We laten u zien dat u voor deze mogelijkheden niet eens flink de knip hoeft te trekken of grote infrastructurele wijzigingen hoeft aan te brengen in uw IT-omgeving. Hoe dan!?

Vooruitziende blik
Als ik Sander vraag naar hoe hij denkt dat de IT-gebruiker zijn rol zal vervullen in de digitale werkplek van de toekomst antwoordt hij: “In de gehele ‘Shift left’-beweging zien we dat grote groepen medewerkers steeds zelfstandiger hun productiviteitsuitdagingen kunnen oplossen. Hierbij is dan geen of nauwelijks interactie benodigd met een ict-servicedesk. Aan de andere kant zien we ook groepen medewerkers waarvoor dit niet geldt, omdat hun ict-ervaring dichtgetimmerd is. We zien ook medewerkers die dit niet zelfstandig kunnen of zelfs willen. Met de menselijke maat kunnen we voor deze groepen, of ‘persona’s’, oplossingen bieden op de gebieden beleid, opleiding, technologie en proces, die voor hen werken en zo de organisatie dienen”.

Maak ICT geen blok aan het been, maar een enabler
Het is volgens Sander belangrijk om naar het congres te komen, omdat er grote ontwikkelingen staan te gebeuren zijn. Deze zullen ervoor zorgen dat organisaties beter de individuele ICT-behoeften van medewerkers kunnen vervullen. Deze oplossingen zijn volgens hem vaak meer kostenefficiënt en effectiever waardoor (nog meer) delen van de ICT-organisatie kunnen worden vrijgespeeld om ICT een enabler te maken in plaats van een blok aan het been.

Denk strategisch!
Tot slot vraag ik Berkouwer naar welke sessies hij op 13 november uitkijkt. Het strategie-café, antwoordt hij. Dat is het ultieme voorbeeld van crowd sourcing, Samen met de verantwoordelijken een strategie bedenken op basis van stellingen. “Tja, dan hebben we zeker een goede aan Marc Gill’ard om deze discussie in goede banen te leiden” besluit hij.

Toekomstmuziek of dichterbij dan u denkt?
Strategisch meedenken in het strategie-café samen met Sander Berkouwer onder leiding Marc Gill’ard? Dat kan! Meld u aan en mis het niet. Op 13 november vindt het congres People Centric IT plaats in het station Feijenoord. Het aantal toegangskaarten is beperkt dus ben er snel bij!

We heten u graag welkom op hét strategische congres over de werkplek van de toekomst.

Let op: Meld u aan voor 19 oktober en maak kans op kaarten voor de voetbalwedstrijd Nederland - Frankrijk!

 

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.