Nieuwsbrief
dinsdag 1 mei 2018

Privileged accounts: onzichtbaar en onbekend risico

SSH keys: onzichtbaar en onbekend risico Om hun werk goed te kunnen doen hebben Windows administrators speciale toegangsrechten tot systemen en applicaties: privileged accounts. Deze privileged accounts hebben in IT omgevingen rechten die andere gebruikers niet hebben. In de juiste handen een dankbaar gereedschap, maar in kwaadwillende handen een groot gevaar!

Privileged accounts: onzichtbaar en onbekend risico

Wat veel organisaties en administrators zich niet beseffen is dat hackers, wanneer ze zijn binnengedrongen, altijd als eerste op zoek gaan naar deze privileged accounts. Deze accounts geven aanvallers namelijk de rechten om bij waardevolle informatie te komen. Denk aan databases, financiële applicaties, belangrijke intellectual property, etc.

SSH (Secure Shell) keys werken als een soort slot en sleutel. Om een gesloten deur te openen moet je een passende sleutel hebben. Echter zijn SSH keys vaak geen onderdeel van IT-audits en worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om Identity & Access Management. Dit betekent grote risico’s als deze keys niet juist worden beheerd.

Tijdens het congres Identity & Access Management geeft PHILIPS samen met de ontwikkelaar van het SSH protocol (SSH.com) een beeld van de risico’s die u loopt. Daarnaast deelt SSH.COM haar visie van toegang tot de cloud zonder het risico’s. 

Meer weten over het opsporen van SSH keys? Meld u direct aan!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.