Nieuwsbrief
dinsdag 25 februari 2020

Positieve ontwikkelingen Industrial Cyber Security voor 2020

2019 was een jaar waarin cyber criminelen weer hard toe hebben geslagen. Wereldwijd werden duizenden bedrijven slachtoffer van cyber attacks. Ook in Nederland hebben veel bedrijven last gehad van ransomware en zou er zelf miljoenen euro's aan losgeld betaald zijn aan cyber criminelen. Zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport van het NCSC, aldus NOS.

Positieve ontwikkelingen Industrial Cyber Security voor 2020

Wereldwijd nam het aantal aanvallen met gijzelsoftware tussen juni 2018 en juni 2019 met maar liefst 500% toe. Ook de cyberaanvallen op industriële systemen nemen snel toe en worden steeds gevaarlijker en schadelijker. Tussen januari 2019 en juni 2019 waren de incidenten maar liefst verdubbeld. Complete productielijnen werden stilgelegd als gevolg van aanvallen met ransomware. Maar anderzijds boeken we ook vooruitgang in de strijd tegen cybercrime. 

We boeken ook vooruitgang

Zo had volgens alle voorspellingen 2019 het jaar van de cryptominers moeten worden. Maar uit de reële cijfers is gebleken dat de cryptominingactiviteiten juist gedaald zijn. Ook is de Multi-factor Authenticatie de afgelopen jaren sterk verbeterd wat het lastiger maakt om ongeautoriseerde toegang tot data en diensten te verkrijgen.

Machine Learning biedt helpende hand

Machine Learning kan algoritmen voeden met data waardoor de algoritmen steeds beter worden in het herkennen van activiteiten die niet op een netwerk thuis horen of fraudepatronen. Een aanval zal namelijk altijd voorafgegaan worden door het scannen van het netwerk op zwaktes en installeren van benodigde tools. Omdat deze activiteiten verborgen worden onder een zeer grote hoeveelheid data kan dit niet altijd opgespoord worden door het netwerkverkeer te monitoren. Machine Learning kan hierin een uitkomst bieden. 

Industrie blijft achter

Toch zien we dat de maakindustrie in vergelijking tot overige industrieën slecht voorbereid is op cyber aanvallen. Dit is grotendeels te verklaren door een uitblijvende samenwerking tussen de IT- en OT-omgevingen. Uit onderzoek van Fortinet is gebleken van 51% van de IT- en OT-omgevingen los van elkaar opereren, ondanks dat 91% van deze bedrijven aangeven dat de beveiliging van de industriële machines een gedeelde verantwoordelijkheid van de team zouden moeten zijn. Door een betere samenwerking tussen de IT- en OT-teams kunnen bedrijven niet alleen dubbel werk terugdringen, maar zorgt het ook nog eens voor een betere strategie tegen het bestrijden van cyberdreigingen

Industrial Cyber Security congres

Op 14 mei 2020 vindt het jaarlijkse Industrial Cyber Security plaats in Stadion Feijenoord, Rotterdam. Het congres geeft u een actueel overzicht van de laatste stand van zaken rondom cyber security en helpt u inzicht te verkrijgen in wat het specifieke level van security voor uw organisatie is. Het congres biedt concrete oplossingen en praktische handvatten om te zorgen dat uw operationele continuïteit gewaarborgd blijft. Naast een inhoudelijk sterk congresprogramma biedt het congres u ook de mogelijkheid om te netwerken met uw vakgenoten en in contact te komen met oplossingsaanbieders. Meld u vandaag nog aan voor het congres! AANMELDEN

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.