Nieuwsbrief
woensdag 26 juni 2019

Met iDIN veilig en betrouwbaar identiteit vaststellen

Door de toenemende digitale dienstverlening moeten consumenten zich steeds vaker online identificeren. Om dit veilig te kunnen doen hebben zij eindeloos veel usernames en wachtwoorden nodig. Maar zou het niet fantastisch zijn als zij maar 1 token hoeven te gebruiken bij inloggen, identificeren, leeftijd bevestigen en signeren bij verschillende organisaties?

Met iDIN veilig en betrouwbaar identiteit vaststellen

iDIN

iDIN is een dienst waarmee klanten eenvoudig en op een vertrouwde manier online kunnen inloggen, zichzelf identificeren of hun leeftijd kunnen bevestigen bij bijvoorbeeld webwinkels, verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen en overheidsinstanties. Het is ontwikkeld door banken onder regie van Betaalvereniging Nederland. iDIN maakt dan ook gebruik van de bestaande inlogmethoden van banken en is dus veilig, betrouwbaar en bekend bij de consument. Het proces dat de klant doorloopt om in te loggen via iDIN, is gebaseerd op de werkwijze van internetbankieren en iDEAL, gewoon met de bestaande inlogmiddelen van de bank.

Het grote voordeel voor consumenten is dat zij altijd op dezelfde manier kunnen inloggen op websites en geen woud aan inloggegevens en wachtwoorden meer hoeven te onthouden. De bankmiddelen zijn uiteraard veilig, voldoen aan de nieuwe Europese eisen voor betrouwbare identificatie (eIDAS ‘Substantiëel’) en gebruiken onder meer 2-factor authenticatie. Belangrijk te vermelden is dat de privacy van de klant met iDIN beschermd blijft: de klant deelt eenmalig zijn digitale identiteit met de verzekeraar en kan daarna altijd inloggen met iDIN. De klant ziet exact welke gegevens een organisatie opvraagt en die gegevens worden pas doorgegeven nadat de klant daar eerst uitdrukkelijk goedkeuring voor heeft gegeven. Er worden geen verzekeringsgegevens aan de bank gegeven of andersom betalingsgegevens aan de verzekeraar.

Het Customer Identity & Access Management congres

Wilt u graag meer weten over het ontstaan van iDIN? Of bent u nieuwsgierig naar praktijkvoorbeelden van gebruikers? Kom dan op woensdag 2 oktober naar het Customer Identity & Access Management congres. Saskia Henzel en Wiljan Janssen van De Volksbank vertellen in hun keynote alles over veilig identificeren en inloggen met iDIN. Klik hier voor uw toegangsbewijs.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.