Nieuwsbrief
woensdag 6 december 2017

Joint Strike Fighter F-35, een typische Quarterback!

De F-35 Lightning II is een multirole gevechtsvliegtuig. Dit betekent dat het toestel voor verschillende taken kan worden ingezet. De F-35 vervangt op termijn het F-16-jachtvliegtuig, in gebruik sinds 1979. Het is een zogenoemd ‘5e generatie gevechtsvliegtuig’ met een uitgebreider sensorenpakket dan vorige generaties en stealth-eigenschappen. Dit maakt het minder zichtbaar voor (vijandelijke) rada…

Joint Strike Fighter F-35, een typische Quarterback!

De vliegende computer!

De F-35 is geen vliegtuig, het zijn drie vliegtuigen in één. Het is een vliegende sensor-schutter, een informatieknooppunt binnen een gevechtscloud die bestaat uit onderling verbonden platforms en gevechtssystemen voor oorlogsvoering te land, ter zeer en in de lucht.

Defense & Aerospace Report publiceerde ook de uitkomsten van gesprekken met vier F-35 piloten. Zij waren unaniem van mening dat het verschil tussen een F-35 en een F-15 hetzelfde is als dat tussen een iPhone en een vaste telefoon met bedrading en een draaischijf. Deze laatste toestellen hadden weliswaar een superieure kwaliteit, maar de iPhone bracht ongekende netwerkmogelijkheden en rekencapaciteit met zich mee die het leven radicaal hebben veranderd.

IT & Information Security congres

Tijdens het IT & Information Security congres zal Hans van Breukelen ingaan op geavanceerde computertechniek in de Joint Strike Fighter (F-35) en van zijn voorgangers en zal uitleggen hoe gevoelige militaire informatiestromen beschermd wordt tegen hackers. Met de mens als kwetsbare schakel in het systeem maakt Hans de link met mijn huidige werk als het gaat om beveiliging van gevoelige (persoons) gegevens.

Hans van Breukelen is naast zijn functie als Country Information Security & Privacy specialist bij IKEA ook oud beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht en vrijwilliger bij Nationaal Militair Museum Soesterberg.

Meld u kosteloos aan voor het IT & Information Security 2018 en woon deze interactieve sessie bij.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.