Nieuwsbrief
woensdag 28 november 2018

IT Information Security als vast onderdeel van de business strategie

Voor veel organisaties wordt het steeds duidelijker dat goed werkende ICT-systemen geen doel meer is, maar juist het middel om je bedrijf, anno 2018 mee te laten draaien! Sterker nog, ICT is de tegenwoordig vaak de spil binnen het bedrijf. Het logische gevolg hiervan is dat de betrouwbaarheid van deze systemen van onmisbaar en essentieel belang zijn geworden.

IT Information Security als vast onderdeel van de business strategie

Je begrijpt natuurlijk met deze wetenschap – het borgen van de betrouwbaarheid van ICT-systemen en daarnaast ook nog eens de snelle groei die de technologie doormaakt – dat bijblijven op het gebied van de nieuwste trends en ontwikkelingen in een markt die snel verandert een make-or-break is voor elke organisatie. 

De Achilleshiel van ICT-systemen

Helaas heeft elk voordeel, ook zo zijn nadeel. Zo blijkt dat de afhankelijkheid van goed werkende ICT-systemen ook een keerzijde te hebben want in tijden van snelle innovaties op gebied van ICT en in een cultuur waarin offline leven eerder uitzondering dan regel blijkt te zijn geworden. Zijn organisaties kwetsbaarder geworden voor cyberaanvallen en datalekken. Een cyberaanval kan – of je nu een klein bedrijf bent of een multinational – vandaag de dag elke organisatie overkomen.

Bij datalekken blijkt de oorzaak echter vaker een intern probleem te zijn.  Zo blijkt uit vele onderzoeken dat bij 84% van alle IT veiligheid incidenten valt te wijten aan menselijke fouten. Denk aan medewerkers die onzorgvuldig te werk gaan met gevoelige data. Het wordt dus tijd om iedereen binnen je organisatie te betrekken en IT Security centraal te stellen.

Strategie is key

Kortom, om te zorgen voor de continuïteit van jouw bedrijfsvoering is het belang van IT Securitybeleid die is afgestemd op de organisatiestrategie een voorwaarde. Een investering die op de lange termijn bedragen aan: het succesvol implementeren van nieuwe producten of diensten en zal tevens een betrouwbare reputatie richting klanten, partners en toeleveranciers bewerkstelligen.

Ook voor alle medewerkers binnen je organisatie is het centraal stellen van IT Security van groot belang. Een veel gebruikt – maar desondanks geen onbelangrijk voorbeeld – is de invoering van de AVG/GDPR wetgeving en de verwerking van persoonsgegevens. Of heb je een bepaald serviceniveau die je nastreeft. Straal je uit dat je veilig en betrouwbaar bent, dan kan dat voor je bedrijfsvoering en naar de buitenwereld toe een groot verschil maken. Met andere woorden: een goede IT Security strategie is de sleutel!

IT INFORMATION SECURITY 2019

Op 13 februari vindt het jaarcongres IT Information Security plaats in congrescentrum 1931 te ‘s-Hertogenbosch en is dit ook in 2019 weer hét informatie security evenement waar kennisdeling en interactie tussen ruim 230 vakgenoten centraal staat. Je wordt in één dag op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en IT-security en met een uitgebreid en hoogwaardig programma beloofd het congres weer een succesvolle editie te worden.
Altijd al de achilleshiel binnen je organisatie willen veranderen in het strategische Trojaanse paard dat het hoort te zijn. Meld u dan hier direct aan!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.