Nieuwsbrief
woensdag 24 april 2019

Huawei wordt niet langer als gevaar gezien

Het Chinese bedrijf Huawei ligt al langere tijd onder vuur. De Verenigde Staten beschuldigde de gigant van spionage en Europese landen lieten een onderzoek instellen. Moet Huawei wel worden betrokken bij de aanleg van het nieuwe mobiele 5G-netwerk?

Huawei wordt niet langer als gevaar gezien

Het Center for Cybersecurity (CCB) stelt in een advies aan premier Charles Michel dat er geen risico’s zijn voor de (cyber)veiligheid in België door in zee te gaan met Huawei. In België werkt Huawei namelijk samen met een aantal grote telecomaanbieders. Maar het langdurige onderzoek, dat eind 2018 werd gestart toonde aan dat er geen risico’s zijn.

In Nederland zijn er ook een aantal regeringspartijen die van mening zijn dat Huawei niet betrokken moet worden bij de aanleg van het mobiele 5G-netwerk. Een van de oorzaken daarvan is de diefstal bij chipfabrikant ASML door Chinese spionnen een aantal weken geleden. Op dit moment is er in Nederland nog een onderzoek gaande naar de Chinese telecomfabrikant. Eind volgende maand zal het kabinet met een plan komen rondom dit gevoelige onderwerp.

Hoe gaat Europa om met de cyber risico’s?

Het hoofd van Europol’s European Cybercrime Centre (EC3), deelt tijdens de Cyber Security Summit, die plaatsvindt op 12 juni 2019 in Brussel zijn inzichten in de strijd tegen cyber criminaliteit. Europol ondersteund de 28 EU landen in de gevechten tegen internationale dreigingen. Het EC3 werd in 2013 opgericht om Europese landen, bedrijven, burgers en overheden te beschermen tegen cyber criminaliteit. Neem deel aan de Cyber Security Summit, netwerk met andere ICT & Cyber professionals en maak samen een vuist tegen cyber criminaliteit. Kijk voor meer informatie over deze summit op: cyber-security.heliview.be

Bron: NU.nl, Channelweb.be

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.