Nieuwsbrief
dinsdag 24 juli 2018

De online klantreis

Digitale identiteiten worden steeds belangrijker. Zo gebruiken wij onze digitale identiteit om bankzaken te regelen, contracten te ondertekenen of gewoon te shoppen op internet.

De online klantreis

In 2017 steeg het aantal online betalingen met iDEAL en creditcards met maar liefst 30,7 procent, naar 455 miljoen transacties. In de eerste helft van 2017 had 89 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder online een aankoop gedaan.

Binnen het speelveld van online zakendoen komen er verschillende belangen om de hoek kijken. Zo heeft u aan de ene kant de belangen van uw organisatie en aan de andere kant uw klanten en prospects. In sommige gevallen kunnen deze belangen tegenstrijdig zijn, bijvoorbeeld als het aankomt op de hoeveelheid persoonlijke informatie die nodig is. Daarentegen kunnen dezen belangen ook soms gemeenschappelijk zijn, zoals het aanbieden van een gemakkelijke user experience. Hoe balanceren we deze soms verschillende belangen?

Rabo eBusiness

Rabo eBusiness helpt organisaties om online zakendoen veiliger en makkelijker te maken. Door middel van het aanbieden van verschillende inlog- en identificatiemethoden, zoals iDIN, wordt er gemak aan de gebruiker geboden om zichzelf te identificeren en wordt het aantal dropouts verminderd.

Daarnaast biedt Rabo eBusiness ook de mogelijkheid om online ondertekeken en archiveren aan te bieden aan uw klanten. Dit zorgt ervoor dat er digitaal juridisch sterke overeenkomsten worden gesloten en wordt er een papieren stroom gedigitaliseerd.

Rabo eBusiness is een samenwerking tussen de Rabobank en Signicat. Het bundelen van hun krachten zorgt voor een veilig en robuust platform. Het platform is ontworpen om mee te groeien met de vragen van de markt, en daarmee uitgebreid te worden met additionele services, waarmee de fundering wordt gelegd voor de Waarde voor de klant van een identity platform. 

Customer Identity congres 2018

Wilt u weten hoe u optimaal gebruik kunt maken van de digitale identiteit van uw klant? Op 14 November geeft Daan van den Eshof, Productmanager bij de Rabobank, tijdens het Customer Identity congres een leerzame workshop over het veilig en makkelijk online zaken doen met de digitale identiteit van uw klant. Daan geeft u inzicht in zijn of haar user experience en leert u hoe u optimaal gebruik kunt maken van de digitale identiteit van uw klant.

Bekijk voor meer informatie over het congres de website

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.