Nieuwsbrief
maandag 15 januari 2018

De mens is de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen

De zwakste schakel bij het veilig omgaan met IT, data en persoonsbescherming is nog altijd de mens zelf. Veilig online werken is niet alleen van belang voor de organisatie, maar ook voor de medewerkers en bovenal de klanten.

De mens is de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen

Het gebruik van mobiele apparaten en clouddiensten heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. De wetgeving is daar eigenlijk steeds achteraan gelopen. Vanaf medio 2018 zijn er echter Europese regels van kracht: De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). In deze verordening zijn strengere regels (en strafmaten) opgenomen voor het beschermen van persoonsgegevens en dataverkeer. Hoe ga je daar als organisatie mee om?

Als organisatie kunt u de technische en organisatorische factoren nog zo goed op orde hebben, uw medewerkers kunnen dit met één druk op de knop teniet doen. Veel informatiebeveiligingsincidenten worden veroorzaakt door de factor mens. Bewustwording is dan ook een belangrijk sleutelwoord bij informatiebeveiliging. Hoe zet u een security awareness programma op? Waar dient u rekening mee te houden om deze effectief te laten zijn? Hoe maakt u uw medewerker tot de sterkste schakel?

Wij helpen je graag het IT beveiligingsbeleid op een interactieve en verantwoorde manier over te brengen op jouw collega's middels de Security Awareness training.

Meer informatie over Security Awareness

De training ‘Security Awareness’ is praktisch van opzet. In één dag wordt u meegenomen in de grondbeginselen voor het opzetten van een effectief programma. Vervolgens gaat u zelf aan de slag binnen uw eigen organisatie. Na 4 weken krijgt u de gelegenheid uw plan te toetsen en advies en tips te vragen aan trainer en vakgenoten

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Schrijf je dan vandaag nog in voor een interactieve training over Security Awareness.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.