Nieuwsbrief
woensdag 7 februari 2018

DDOS aanvallen “zijn toch om te lachen”?

Recent in het nieuws, een 18 jarige jongen die “voor de grap” meerdere banken en de Belastingdienst door middel van een DDoS-aanval plat heeft gelegd. Is uw bedrijf eigenlijk wel genoeg beveiligd en voldoende voorbereid op dit soort DDoS-aanvallen of andere datalekken?

DDOS aanvallen “zijn toch om te lachen”?

Recent in het nieuws, een 18 jarige jongen die “voor de grap” meerdere banken en de Belastingdienst door middel van een DDoS-aanval plat heeft gelegd.

“Hartstikke grappig als een bank plat gaat door een aanval die je zelf initieert”, zo verteld de 18 jarige Oosterhoutse jongen tegen de Volkskrant. Uiteraard waren de andere partijen hier minder over te spreken.

Hoe werkt een DDOS aanval eigenlijk?
Om een DDoS-aanval te bewerkstelligen is een botnet nodig. Een botnet is een groot netwerk van computers die stuk voor stuk zijn besmet met malware. Denk dan aan soms miljoenen besmette computers in één netwerk.

Doordat deze computers besmet zijn met een zelfde soort malware, kunnen deze vanuit één punt bestuurd worden door een hacker die deze malware bestuurd en zo zijn leger aan besmette computers opdracht geven om bepaalde website constant te bezoeken, waardoor de servercapaciteit wordt overladen en de website voor “serieuze” bezoekers niet meer te bereiken is.

Laat 18 jarige paarden van Troje in de kou staan! 
Is uw bedrijf eigenlijk wel genoeg beveiligd en voldoende voorbereid op dit soort DDoS-aanvallen of andere datalekken? Neem snel maatregelen en schrijf je in voor de training Data Privacy.

De training Data Privacy bestaat uit meerdere modules waarvoor u zich kunt inschrijven. Zo bent u voorbereid op en gewapend tegen dergelijke data privacy gevoelige aanvallen.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.