Nieuwsbrief
dinsdag 26 maart 2019

8 API Trends voor 2019

Hier zijn acht API-trends om in de gaten te houden in 2019. We hebben de volgende manieren geïdentificeerd waarop bedrijven gezonde API-programma's kunnen ontwikkelen en schalen. Hoe zetten bedrijven API’s in om resultaten te leveren?

8 API Trends voor 2019
  1. End-to-end experience

Ga na of de API’s die uw organisatie heeft ontwikkeld voor medewerkers, klanten en partners om te gebruiken. Hetzelfde zijn als de API’s die u gebruikt binnen uw organisatie voor zakelijke en technische scenario’s om zo een naadloze overgang te bieden voor elk contactmoment. Is de API die u levert interessant en gebruiksvriendelijk genoeg om uw interne en externe klanten om steeds uw API te blijven gebruiken.

  1. API Design

Het is nooit te laat je focus te leggen op API Design. Sommige bedrijven, die onder druk gezet worden om producteigenschappen te leveren in strakke ontwikkelingscycli, zijn van mening dat er geen tijd is om API First te worden. De waarde van het opstarten van de volgende sprintcyclus of zelfs onderzoekspiek met API First,  kan R&D helpen om resultaten onmiddellijk e vergelijken met het huidige ontwerp. Bespaar uzelf tijd en middelen door de API te ontwerpen met alle belanghebbende.

  1. Security

Geautomatiseerde-  en gedragsmethoden paren om dynamisch beveiligde systemen te leveren. Is uw API-leverancier gecertificeerd? Wat voor ABAC-gebaseerde dynamische autorisatie, gedragsbeveiliging en vooraf gebouwde connectoren voor identiteitsintegratie en token-bemiddeling verwerkt uw oplossing op een nette manier? IT-leiders zijn op zoek naar intelligente adaptieve antwoorden op beveiligingsbehoeften.

  1. AI & ML-based APIs

Het gebruik van API’s om voorspellende analyses om big data, ingebedde, visuele, tekst-, web-, netwerk- en mobiele informatie te combineren, is geëvolueerd naar natuurlijke taalverwerking.

Benieuwd welke trends u nog meer kunt verwachten? Lees hier verder!

Bron: APIfriends

Het API congres

Op 9 april vindt de tweede editie van hét API congres plaats in het Valk Exclusief in Utrecht. Tijdens zijn sessie zal Colin McGovern, Product Manager (AXWAY) dieper ingaan op onze traditionele aanpak van API Management en alle valkuilen die hierbij komen kijken. Naast AXWAY, zullen o.a. ook: ANWB, KLM, KPN, Rubix, Google, en ABN AMBRO deze dag voorzien van inspirerende lezingen en sessie. Benieuwd naar de rest van het programma? Of direct aanmelden? Klik hier.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.