Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018

Zo brengt het mkb cybersecurity op peil

Een cyberaanval schaadt zowel het imago als de continuïteit van je bedrijf. Cybersecurity zou dus bovenaan de agenda moeten staan van het mkb. Dat blijkt juist niet het geval te zijn. Door het gebrek aan beveiliging van de IT-infrastructuur worden ze vaak succesvol aangevallen. Met de 8 valkuilen en tips hou jij cybercriminelen buiten de deur.

Zo brengt het mkb cybersecurity op peil 1

Dinsdagmiddag, net voordat je omzetbelasting aan wil geven, springt je scherm op zwart met dieprode letters. Of je even een paar duizend euro wil overmaken via Western Union. Doe je dat niet dan kun je niet meer bij je bestanden… Klinkt als een horrorscenario, niet? Helaas gebeurt het maar al te vaak dat mkb’ers slachtoffer worden van ransomware of andere cybercriminaliteit. Tijd dus om meer aandacht te besteden aan onze cybersecurity.

Mkb vaakst slachtoffer cybercriminaliteit

Bij een geslaagde aanval kunnen jij en je collega’s vaak niet verder werken. We zijn immers allemaal in grote mate afhankelijk van of de ICT het doet. Het mkb zou er dus alles aan moeten doen om zich te wapenen tegen datalekken en cybercriminelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het mkb het vaakst slachtoffer wordt van malware. Het wordt tijd dat het midden- en kleinbedrijf de virtuele muren verstevigt. Maar hoe doe je dat? In deze whitepaper lees je 8 valkuilen en oplossingen die jou helpen bij het bewaken van de cybersecurity.

Versterk de zwakste schakel

Een spamfilter en een virusscanner doen al heel wat, maar als je personeel phisingmails blijft openen… Keer op keer blijkt uit onderzoek dat de mens de zwakste schakel is. Dat vraagt om training. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, met de tips in de whitepaper kom je al een heel eind. Een greep uit de handvatten:

  • Maak wachtwoorden moeilijk en verander ze regelmatig
  • Hoe ziet een phisingmail eruit en wat moet je doen als je er een krijgt?
  • Kijk uit met openbare wifi-netwerken!
  • Welke technische maatregelen tref jij?!

Cybersecurity is top geregeld

Jij wil ook altijd ongehinderd door kunnen werken. Daarom is het tijd voor actie! Download Cybersecurity in het MKB: valkuilen en oplossingen en zet stappen zodat de zaak goed beveiligd is, en blijft.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.