Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020

Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt?

Niemand wil het slachtoffer worden van cybercrime: het kost bedrijven veel geld en zorgt voor een behoorlijke deuk in het imago. Daarom investeerden bedrijven de afgelopen jaren in beveiligingstools. Maar desondanks worden goed beveiligde bedrijven nog steeds slachtoffer. Lees in deze whitepaper waarom.

Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt? 1

De cijfers liegen er niet om: tegen 2021 loopt de wereldwijde schade door cybercrime op naar 6 biljoen dollar. De gemiddelde malware aanval kost een bedrijf gemiddeld 133.000 dollar. Dat zijn behoorlijke bedragen! Zo’n hack heeft dan ook desastreuze gevolgen voor jouw organisatie. Bedrijfskritische systemen zijn ineens ontoegankelijk, data is verwijderd of gegijzeld en elke dag dat er niet gewerkt kan worden, verlies je omzet. Veel organisaties hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een betere beveiliging, maar is dat voldoende? Deze whitepaper laat op 6 manieren zien hoe zelfs goed beveiligde organisaties nog steeds het slachtoffer worden van cybercrime.

1.     Nieuwe werkplek, oude beveiliging

Weet je nog? Toen we allemaal op kantoor werkten vanaf het veilige bedrijfsnetwerk? Deze traditionele werkwijze vroeg om een traditionele manier van beveiliging. Met een netwerkbeveiliging zorgde je ervoor dat iedereen vanaf kantoor veilig kon werken. Maar nog geen jaar later zitten we helemaal niet meer met zijn allen op kantoor. We werken nu thuis, dus die netwerkbeveiliging op kantoor biedt geen bescherming meer. De traditionele manier van beveiligen past niet meer bij onze nieuwe manier van werken, met alle risico’s van dien.

2.     Achter de feiten aanlopen

Bijna 80% van alle cyberaanvallen beginnen bij een phishingmail. Die zijn inmiddels zo geavanceerd dat medewerkers onbewust (en ongewild!) toegang verlenen tot hun netwerk. Omdat na het openen van zo’n phishingmail ook niet onmiddellijk iets vreemds gebeurt, heeft niemand wat in de gaten. Tot opeens, soms maanden later, iemand de laptop opstart en merkt dat alle bestanden op slot zitten. Ga dan maar uitzoeken hoe en wanneer het fout ging. Liever krijg je direct een seintje als het mis gaat of dreigt mis te gaan.

Ontdek direct alle risico’s

Benieuwd welke kwetsbaarheden en nieuwe situaties cybercriminelen maar al te graag uitbuiten voor hun aanvallen? Download dan snel deze whitepaper en ontdek waar de aandachtspunten voor jouw organisatie liggen.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.