Nieuwsbrief
Gepubliceerd: maandag 26 juni 2017

Security in een modern datacenter

De veranderende applicatiebehoefte vereist andere ICT-architecturen, nieuwe systemen die de service verhogen en complexiteit verkleinen. Alles om de vraag van de business bij te kunnen houden, zonder dat data security het kind van de rekening wordt. Lees daarvoor het onderzoeksrapport Blueprint voor een dynamisch datacenter. Daarin staan de belangrijkste uitkomsten van de benchmark naar de toekomstbestendigheid van ICT-architecturen.

Security in een modern datacenter 1

Snel, sneller, snelst is het adagium bij de business. Dit stelt de ICT regelmatig op de proef, omdat snelheid ten koste kan gaan van security. Zeker als de ICT-diensten de vraag van de business niet bij kunnen benen waardoor medewerkers zélf tools introduceren in de werkomgeving. Het onderzoeksrapport Blueprint voor een dynamisch datacenter bevat de belangrijkste uitkomsten van de benchmark naar de toekomstbestendigheid van ICT-architecturen en datacenters. Security blijft daarbij niet onbesproken.

Nederlands en Belgisch onderzoek

Het onderzoek werd gehouden onder Nederlandse en Belgische organisaties. Meer dan de helft is actief in de publieke sector. Het gaat hierbij om organisaties in de (semi)overheid, het onderwijs en de gezondheidszorg. De respondenten in de private sector zijn afkomstig uit de productie en industrie, (financiële) dienstverlening en logistiek. Het onderzoek heeft enkele interessante uitkomsten.

Datacenter security heet hangijzer bij de overheid

Zo blijkt onder andere dat het opvoeren van de beveiliging de grootste uitdaging. Bijna driekwart van de organisaties ziet security zelfs als de belangrijkste uitdaging voor de komende jaren. Met name overheidsorganisaties liggen onder de loep wat betreft veiligheidslekken en digitale inbraak in het systeem. De aandacht gaat ook uit naar mobiele toegankelijkheid en Bring Your Own Device, bijvoorbeeld bij onderwijsinstellingen.

Schaduw IT een groot probleem

Daarnaast zien we een grote groei van schaduw IT. Werknemers gebruiken hierbij applicaties van het open internet, buiten het zicht van de organisatie. De business vraagt meer van datacenters en de ICT-ondersteuning dan ooit. Wat zijn die eisen precies, hoe worden die ingevuld en wat betekent dat voor de datacenters? Dat en meer lees je in het uitgebreide onderzoek.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.