Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 12 juli 2017

Security in de cloud

Veel organisaties vinden het een beetje eng om met hun hele hebben en houden over te stappen naar de cloud. Marketingmensen spreken gekscherend wel van ‘cloud-watervrees’. Hoe ziet het nu echt met cloud-security. In dit artikel worden de meest gestelde vragen beantwoord.

Security in de cloud 1

Steeds meer organisaties stappen over naar de cloud. Toch moeten we de bedrijven die lijden aan ‘cloud-watervrees’ niet uitvlakken. Wat houdt ze tegen? Er zijn verschillende redenen om niet naar de cloud over te stappen, maar misschien zijn zorgen om cloud-security wel de belangrijkste.

Hoe veilig is de cloud?

Deze whitepaper gaat uitgebreid in op de meest gestelde vragen over security in de cloud. We kunnen al verklappen dat de conclusie geruststellend is, want veel zorgen rondom cloud-migraties blijken onterecht of achterhaald.

Liever een eigen datacenter

66% van de betrokkenen ziet een direct verband tussen opslag in een eigen datacenter en veiligheid, zo heeft IDG becijferd. Maar in werkelijkheid lijkt het hier om schijnveiligheid te gaan. Juist een eigen datacenter zal eerder ten prooi vallen aan brand of inbraak. En denk eens aan de volgende vragen:

  • Worden uw data dagelijks geback-upt?
  • Is de software op uw server altijd up-to-date?

Cloud-providers hebben security-beleid

Aan de andere zien we dat juist cloud-providers over het algemeen een superieur security-beleid hanteren. Nederlandse cloud-aanbieders moeten zich bovendien aan de Nederlandse wetten en regels houden. Dit is wetgeving die de veiligheid van data moet waarborgen.

Antwoorden op alle vragen

Cloud-computing kent vele voordelen. Het zou zonde zijn om hier niet van te profiteren vanwege vooroordelen. Heb je nog twijfels of overstappen naar de cloud wel veilig is? Download deze whitepaper en je krijgt op al uw vragen antwoord.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.