Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 30 augustus 2016

Je weet niet wat je niet weet: een veilig gevoel?

Cybersecurity speelt een grote rol bij veel organisaties. Ten opzichte van vorig jaar heeft men het gevoel beter te zijn beveiligd tegen bedreigingen van buitenaf. Echter staat dit haaks op de stijging in phishing en malware bedreigingen. Download de webcast voor meer informatie op het gebied van cybersecurity op de werkvloer.

Je weet niet wat je niet weet: een veilig gevoel?

Als het gaat om de security van IT binnen een organisatie, is men dan op de hoogte of deze beveiliging voldoende is om kwaadwillende buiten te houden? Zijn medewerkers onschuldig tot het tegendeel is bewezen of wordt alles vanuit IT dichtgetimmerd? Als een medewerker (onbewust) een IT security-protocol overtreed, is de oplossing dan om van alle medewerkers de rechten te ontnemen? En als laatste: hoe creëer je inzicht in een specifieke bedreiging en hoe is deze te identificeren? Kortom, hoe bereid je je voor op datgene wat je niet weet? Deze vraag speelt een grote rol in deze webcast over cybersecurity.

Marktanalyse
Vanuit Gartner en Forrester zijn rapporten uitgebracht op het gebied van cybersecurity. Uit deze rapporten kwamen 3 hoofdzaken naar voren:

  • De bedreigingen die zijn er, meer gericht en meer geavanceerd dan ooit tevoren
  • Endpoints en gedrag van gebruikers zijn de grootste bedreigingen
  • Inzicht, context en gericht toepassen van privileges is de sleutel tot een veilige en ultieme gebruikerservaring.

In het EY Global Information Security Survey 2015 rapport is ook onderzoek gedaan naar de cybersecurity binnen organisaties. De volgende twee kwetsbaarheden binnen organisaties spelen daar de grootste rol in:

  • Medewerkers die onwetend zijn
  • Information Security controls of architectuur die niet meer up to date zijn

De deelnemers aan deze onderzoeken gaven aan zich in 2015 veiliger te voelen dan het jaar daar voor. Dit staat echter haaks op de stijging in de top 2 bedreigingen van vandaag: Phishing en Malware.

De Webcast
Bekijk de webcast voor meer informatie over cybersecurity oplossingen op de werkvloer. Is de organisatie voorbereid op de vraag: “weet u wat u niet weet?”

Gerelateerde blogs

<string>(

donderdag 10 januari 2019

Twentse bedrijven Thales en Previder maken samen vuist tegen cybercrime

<string>(

maandag 07 mei 2018

Cloud security: bescherm je data vanuit de mens, de processen en de techniek

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.