Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 5 november 2020

Heb jij Teams versneld uitgerold?

Eerder dit jaar werd bij veel bedrijven Microsoft Teams in een rap tempo uitgerold. Deze snelle start ligt inmiddels al enige maanden achter ons en veel organisaties zien dat deze versnelde uitrol ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Lees in deze whitepaper hoe je vervolgstappen zet om meer uit Teams te halen en te zorgen voor een veiligere inrichting.

Heb jij Teams versneld uitgerold? 1

In maart kregen we te horen dat iedereen die kon thuiswerken, dat ook moest doen. Dit zorgde voor behoorlijk wat stress op de IT-afdeling, want nooit eerder gingen zoveel mensen thuiswerken. Kan de oude VPN dat aan? Het antwoord was nee. De oplossing werd snel gevonden: Microsoft Teams. Nu de snelle start met dit communicatie- en samenwerkingsplatform alweer enkele maanden achter ons ligt, is het tijd om te kijken of alles wel zo handig is ingericht. Halen we alles uit Teams? En hoe zit het met onze security nu iedereen opeens documenten gaat delen via Teams? Deze whitepaper helpt je met de vervolgstappen van jouw Teams-implementatie.

Snel aan de slag met Teams

De keuze voor Teams lag voor de hand: veel bedrijven hadden het al binnen hun Office 365-pakket en de implementatie is relatief eenvoudig waardoor je snel live kan. Maar net zoals zoveel organisaties maken veel bedrijven niet optimaal gebruikt van Teams en werd in de haast om alles live te krijgen niet altijd goed gekeken naar de veiligste inrichting.

3 grootste uitdagingen

De techniek staat, maar Teams optimaal gebruiken vereist meer dan het simpelweg aanzetten. Wat zijn de grootste uitdagingen waar organisaties nu tegenaan lopen?

  • Governance en security: Door de snelle implementatie is onvoldoende aandacht besteed aan security en compliance. Zo is het standaard mogelijk om mensen van buiten de organisatie toe te voegen, maar is dat wel wenselijk?
  • Sociale veranderingen: mensen vragen sneller wat via chat aan een collega buiten hun directe werkkring en managers hebben hun teamleden vaak al lange tijd meer gezien; de sociale verhoudingen in het bedrijf veranderen.
  • Zoveel tools: Veel organisaties gebruiken Teams alleen voor videobellen en chatten. Toch is veel meer mogelijk in Teams, maar die functionaliteiten zijn onvoldoende bekend bij collega’s.

De weg naar een volwassen Teams-omgeving

Wil je weten hoe je stappen zet naar een volwassen Teams-omgeving en bovenstaande uitdagingen aanpakt? Download dan hier deze whitepaper en ontdek hoe je met het Modern Workplace Maturity Model toewerkt naar een veiligere en volwassen Teams omgeving.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.