Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 25 augustus 2020

Een state of the art security-oplossing implementeren…

Security staat inmiddels bij veel bedrijven bovenaan de agenda. En maar goed ook, want cybercrime kost bedrijven wereldwijd zo’n 6 biljoen dollar! Toch staren veel IT- en securityspecialisten zich blind op de technische kant van de zaak. Want de belangrijkste oorzaak van geslaagde aanvallen is niet het ontbreken van security-oplossingen, maar onveilig gebruikersgedrag. Tijd voor verandering!

Een state of the art security-oplossing implementeren… 1

Zo, dat heb je weer mooi geregeld. De digitale werkplek is optimaal beveiligd met de allernieuwste securitytools. Zo vermijd je dat jouw organisatie op een lijst komt te staan van ‘Cybercrimeslachtoffers 2020’. Dat is helaas buiten de medewerkers geregeld. Want onderzoek laat zien dat 75% van alle bedrijven die slachtoffer werden van cybercrime hun security technisch gezien goed geregeld hadden. De oorzaak van de geslaagde hacks waren vaak gebruikersfouten en onoplettendheden. Deze whitepaper beschrijft dus niet de noodzaak voor andere of betere securitytools, maar laat zien hoe belangrijk security awareness is.

Krijg inzicht in mogelijke datalekken

Ga maar eens na welke mogelijke risico’s jouw bedrijf loopt door onveilig gebruikersgedrag. Het gaat veel verder dan het blind klikken op links in e-mails, heb jij bijvoorbeeld ook gedacht aan:

  • Medewerkers die computers nooit vergrendelen
  • Klanten die met een schuin oog meekijken op schermen
  • Rondslingerende usb-sticks
  • Collega’s die even vriendelijk de deur open houden voor iemand die tegelijk het pand betreedt

Waarom een BHV-training maar geen security-test?

Elk jaar, meestal net wanneer jij aan het bellen bent, gebeurt het weer: het brandalarm gaat en de BHV’ers veren recht. Tijd voor de jaarlijkse ontruimingsoefening! Gek dus dat er voor cybersecurity, een constante dreiging voor bedrijven, nooit een keer een oefening is. Nu heb je geen idee wie wel of niet een phishing-mail herkent of telkens weer vergeet de laptop te vergrendelen.

De ideale security awareness training opzetten in jouw organisatie

Tijd dus om ook security awareness op de agenda te zetten en niet alleen te kijken naar de technische kant van cybersecurity. Net zoals de BHV’ers jaarlijks oefenen, moeten jouw collega’s op regelmatige basis getest worden. Deze whitepaper geeft je inzicht in welke methodes werken, en welke zeker niet. Wat is het belang van humor in een geslaagde security awareness training? Welke onderwerpen komen in zo’n training aan bod? Je leest het allemaal hier!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.