Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 22 maart 2017

Cybersecurity: verander het speelveld

Een zich steeds evoluerende cyberdreiging betekent dat cybersecurity moet moderniseren, dreigingen sneller moet detecteren en risico’s sneller moet aanpakken. De enterprise data hub is het antwoord hierop, met de kracht van Hadoop. Profiteer van de kracht van de moderne cybersecurity met deze whitepaper.

Cybersecurity: verander het speelveld 1

Cybercriminelen gaan steeds geavanceerder te werk met nieuwe middelen die ontworpen worden om te lijken op typisch gedrag van gebruikers. Hiervoor is geavanceerde cybersecurity nodig, die beveiligingsarchitecturen moderniseert, geavanceerde dreigingen sneller detecteert en de risico’s van bedreigingen vermindert. Dat gebeurt met behulp van een enterprise data hub, gebaseerd op Apache Hadoop.

In deze whitepaper lees je alle ins en outs over de Enterprise Data Hub van Cloudera. Hieronder geven we alvast een inkijkje in de uitdagingen van traditionele beveiligingssystemen.

Enterprise Data Hub verandert cybersecurity…

Traditionele cybersecurity redt het niet om moderne dreigingen het hoofd te bieden. Dat komt doordat deze manier van analyseren behoorlijke beperkingen kent:

  • Slechts een klein percentage van de data die nodig zijn voor een goede beveiliging is zichtbaar in traditionele systemen. Kleine veranderingen in gebruikers- en systeemgedrag worden niet waargenomen.
  • Cybercriminelen omzeilen de traditionele analysetools met hun meer geavanceerde aanvalstechnieken. Hierdoor herkennen deze tools de aanval vaak niet.
  • In traditionele cybersecurity-systemen is geen directe toegang tot gedetailleerde data, die nodig zijn voor efficiënt onderzoek en het inperken van de risico’s. Hierdoor kan de responstijd lang zijn.

…met de kracht van Hadoop

Deze problemen worden ondervangen door de enterprise data hub, gebouwd op Hadoop. Met de kracht van Hadoop is het mogelijk een ongelimiteerde hoeveelheid data op te slaan en terabytes aan gegevens te analyseren. En niet alleen dat: dit kan ook met oneindig veel soorten data, waardoor dit cybersecurity-systeem zelfs de kleinste gedragsverandering waarneemt en kan analyseren. Organisaties kunnen hierdoor zeer snel schakelen en de security verbeteren zonder onderbreking van de bedrijfsvoering.

Wil je weten van welke voordelen je kunt profiteren en wat zo’n hub voor jouw organisatie kan betekenen? Lees meer over de enterprise data hub in deze whitepaper en ook jij kunt moderne dreigingen het hoofd bieden!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.