Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020

Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jouw beveiliging ook?

Dagelijks spoelt er een tsunami van zakelijke en privémails over de wereld. Het is niet vreemd dat cybercriminelen dankbaar meesurfen op deze golf en er clandestiene e-mails in meesturen. Hun aanvallen zijn inmiddels behoorlijk inventief en verfijnd, maar is jouw e-mailbeveiliging daar wel op aangepast? Deze whitepaper zet de 4 belangrijkste trends op het gebied van e-mailsecurity op een rij. Zo weet jij waar je aan toe bent.

Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jouw beveiliging ook? 1

Wist je dat in 2020 wereldwijd ongeveer 306 miljard e-mails per dag verstuurd en ontvangen worden? Dit aantal zal tegen 2024 stijgen naar maar liefst 360 miljard e-mails per dag. Dus ondanks de stijgende populariteit van app-berichten of chatplatformen als Microsoft Teams en Slack is onze mailbox nog steeds het centrum van alle communicatie, zowel zakelijk als privé. Maar hoe veilig is e-mailen eigenlijk? Welke uitdagingen zijn er op het gebied van e-mailsecurity? Dat lees je in deze whitepaper.

E-mail populair medium voor cybercriminelen

Onderzoeksbureau Gartner geeft al geruime tijd aan in publicaties dat cybercriminelen een voorkeur hebben voor e-mail. De bron van veel cyberaanvallen is dus terug te brengen naar één frauduleuze e-mail. Gartner schrijft:

Zelfs wanneer andere kanalen (meestal web) nodig zijn om de aanval volledig uit te voeren, levert e-mail in eerste instantie:

  • De URL richting de phishingsite of frauduleus formulier
  • Een besmette bijlage
  • Het startpunt voor een social engineering aanval

Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn, en te blijven, van de trends in cybercrime. Cybercriminelen blijven doorleren en omzeilen met slimmere e-mail-aanvallen traditionele e-mailsecurity tools met speels gemak.

Betere imitatiewerk

Phishing is inmiddels gemeengoed. Je zult waarschijnlijk niet meer in een phishingmail trappen met een logo van een internetprovider waar jij geen klant bent. Het wordt een ander verhaal als jij op het werk een e-mail ontvangt van info@αpple.com over je Apple-account. Ziet jouw e-mailfilter dat deze e-mail niet van echt van Apple komt?

4 trends op het gebied van e-mailsecurity

Veel bedrijven vertrouwen voor hun e-mailbeveiliging nog steeds op hun Exchange Online Protection (EOP) instellingen. Maar dit levert slechts een beperkte bescherming tegen spam en bekende malware. Wil je weten hoe je jouw bedrijf wel goed beschermt tegen e-maildreiging? Download dan deze whitepaper en ontdek advanced e-mailsecurity!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.