Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 5 november 2020

CIO’s terecht ongerust over cyberveiligheid

CIO’s maken zich zorgen om de toenemende dreiging van cybersecurity, zeker nu we structureel thuis vanuit de cloud werken. Bij het snel uitrollen van online werkplekken werd vaak onvoldoende rekening gehouden met security, privacy en compliancy. Het is tijd voor organisaties om de focus te verschuiven van overlevingsmodus naar het investeren in het beveiligen van de bedrijfsdata!

CIO’s terecht ongerust over cyberveiligheid 1

Steeds meer bedrijven en organisaties komen negatief in het nieuws omdat ze slachtoffer werden van een cyberaanval. Vooral ransomware-aanvallen zijn populairder dan ooit. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Ten eerste staan bedrijven stil omdat niemand meer data en bestanden kan. Maar vergeet ook niet de schade door imagoverlies en eventuele boetes als blijkt dat je ook met een datalek te maken hebt.

Niet over nagedacht…

Voor de massale migratie naar de cloud hadden veel bedrijven de continuïteit goed geregeld. In geval van nood namen collega’s elkaar werk over, bedrijven hadden een dubbel uitgevoerd datacenter om op terug te vallen en ze beschikten over een uitwijklocatie mocht het pand ontoegankelijk zijn. Maar nu bedrijven steeds meer data in de cloud bewaren, blijkt dat onvoldoende is nagedacht over het veiligstellen van deze data. Niet vreemd dus dat 63% van de CIO's aangeeft zich zorgen te maken over de toenemende cybersecurity dreigingen nu werknemers vanwege COVID-19 structureel thuiswerken en nog meer in de cloud bewaren.

Wat komt aan bod in deze webinar?

In deze webinar bespreken Maarten Goet (Chief NinjaCat - Wortell), Emile Knetemann (Legal Counsel - Wortell), Sander Heinhuis (Compliance Officer – Wortell) en Arjen Wiersma (Hoofd docent Cybersecurity – NOVI Hogeschool) de meest voorkomende cybersecurity vragen en uitdagingen van CIO's. Ze hebben het onder andere over:

  • Hoe bewaak je de business continuïteit en het bedrijfsimago in een cloudlandschap?
  • Welke security rapportages helpen om op directieniveau beslissingen te nemen?
  • In welke technologie moet je investeren op de lange termijn?
  • Hoe omgaan met veranderende wet- en regelgeving?

Kijk snel mee!

Heb je ook vragen of zorgen over jouw cyberveiligheid? Ben je benieuwd hoe andere security-experts hier tegenaan kijken en hoe je deze uitdagingen aanpakt? Kijk dan hier naar deze webinar en laat je bijpraten.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.