Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019

Back-ups maken is niet langer een noodzakelijk kwaad

Back-ups maken is niet de favoriete taak van systeembeheerders. Je moet rekening houden met complexe infrastructuren en niemand mag hinder ondervinden van het proces. Toch is het uitermate belangrijk voor de continuïteit van de onderneming. Hoe maak je back-upbeheer weer sneller en eenvoudiger? Deze webcast laat je kennis maken met een nieuw model. Kijk je mee?

Back-ups maken is niet langer een noodzakelijk kwaad 1

Back-upbeheer…voor menig systeembeheerder is het een vervelend onderdeel van hun baan. Het is een tijdrovende aangelegenheid, velen vinden het saai en bij de meeste bedrijven is niet evident om een goed tijdstip te vinden voor het back-upproces. Toch is back-upbeheer essentieel voor het voortbestaan van jouw onderneming, want je weet nooit wanneer het noodlot toeslaat.

Help, onze data is weg

Wat gebeurt er als iemand via een geïnfecteerd bestand op een usb-stick een virus loslaat op jouw data? Of wat te doen als een brand bij de buren ook jouw bedrijfspand in as legt. Het zijn situaties waar we liever niet mee geconfronteerd worden, maar besteden we geen aandacht aan het maken van goede back-ups dan is de kans groot dat jouw onderneming deze tegenslag niet te boven komt.

Complex en ingewikkeld…maar niet lang meer!

30 jaar geleden was back-upbeheer helemaal niet zo ingewikkeld. Elke nacht maakten we een back-up van onze data naar tape. In de jaren die volgenden werd IT, en back-ups maken, een stuk ingewikkelder. Wat veranderde er?

  • Virtualisatie: een veelvoud aan virtuele machines moesten toegevoegd worden aan het back-upbeheer
  • Meer data: Het draait tegenwoordig vooral om data. Maar hoe meer data we hebben, hoe langer het duurt om deze te back-uppen.
  • Veeleisend: We leven in een 24/7 maatschappij. Heb je een webshop? Dan moet je ook om 3 uur ’s nachts bereikbaar zijn. Wil je een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente? Dat doe je na de kantooruren, online. Het wordt steeds lastiger om back-ups in te plannen en ervoor te zorgen dat medewerkers en klanten geen hinder ondervinden van het back-upproces.

Nieuw model maakt het schaalbaar en eenvoudig

Benieuwd hoe back-upbeheer weer eenvoudiger, sneller en schaalbaar wordt? Bart Donders, infrastructuur consultant bij ICT-Partners, laat je in deze video zien hoe je back-upbeheer transformeert van een vervelende en lastige klus naar een veilig en snel proces.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.