Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019

8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen

Niemand zit te wachten op data die te grabbel wordt gegooid. Maar wat we zeker willen vermijden is dat onze medische gegevens zomaar op straat komen te liggen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) luidt de alarmbel; geen enkele sector is namelijk zo kwetsbaar als de zorg. Vanwaar deze achterstand? Lees hier welke 8 security trends nu spelen in de zorg.

8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen 1

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 10.000 meldingen over datalekken, dat is een stijging van maar liefst 70% tegenover 2016. De meeste datalekken waren afkomstig uit de sector Zorg en Welzijn. Dat zijn verontrustende cijfers, want niemand wil dat zijn medische gegevens in de verkeerde handen terechtkomen. Een berucht voorbeeld is de WannaCry-aanval in mei 2017. De Britse National Health Service cancelde noodgedwongen geplande operaties en afspraken toen bleek dat gijzelsoftware hun computersystemen overmeesterde.

Waarom is de zorgsector zo gevoelig voor cyberaanvallen en datalekken? Welke trends in de zorg zorgen ervoor dat cybersecurity echt hoger op de agenda moet komen? In dit rapport delen we de 8 belangrijkste ontwikkelingen die direct invloed hebben op de security van zorginstellingen, zoals:

  • Toename informatie-uitwisseling binnen de keten
  • Zorgmedewerkers werken vaker mobiel
  • Dataveiligheid en compliancy continu op de agenda

Wil je weten wat deze ontwikkelingen betekenen voor jouw zorginstelling en ben je benieuwd naar de andere 5 trends? Download dan het trendrapport ‘8 Security trends in de zorg voor 2019’.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.