Nieuwsbrief
Gepubliceerd: vrijdag 1 juli 2022

Identity & Access Management

Datum: Verschillende data mogelijk
Tijd: Verschillende tijden mogelijk
Locatie: Verschillende locaties mogelijk
Soort event: Congres
Onderwerp: De ontwikkeling van IAM

Identity & Access Management

De wereld digitaliseert in een steeds sneller tempo. We verwachten hierbij met zijn allen steeds meer. We werken thuis, maar willen daarbij wel gewoon bij alle informatie kunnen en cruciale infrastructuur op afstand kunnen beheren. Identiteit en toegang zijn voor deze digitale evolutie essentieel. Om er zeker van te zijn dat alleen de juiste persoon toegang krijgt tot de juiste informatie, dient u een gedegen IAM beleid te hebben.

De groep die toegang moet krijgen tot uw systemen wordt steeds groter. Het zijn niet alleen meer werknemers, partners en klanten, maar bijvoorbeeld ook (IoT) devices. Dit maakt de uitdaging om snelheid van dienstverlening te combineren met de zekerheid van identiteit nog groter. Dit alles zonder afbreuk te doen aan veiligheid van uw systemen.

Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat IAM al jaren een sterke evolutie kent. Van een niche-onderwerp  waar IT zich mee bezig houdt komt IAM tegenwoordig ook standaard ter tafel bij andere onderdelen van de organisatie zoals Risk Management, Audit en HR. De meeste aandacht verdient IAM echter van de daadwerkelijke business. Hier starten de kleine en grote (digitale) transformaties en wordt IAM opgevoerd als cruciaal aandachtsgebied.

IAM moet dus integraal bestuurd worden, echter bij veel organisaties is de verbinding tussen de business en IT nog niet sterk genoeg om dat efficiënt en effectief te doen. Het zorgt ervoor dat de juiste deuren opengaan voor de juiste mensen op het juiste moment om de juiste redenen. Daarnaast zet het ook een slot op de deuren die niet open mogen gaan.

Wet bescherming persoonsgegevens goes Europe

In mei 2018 wordt een nieuwe Europese wet van kracht voor de bescherming van persoonlijke data: de GDPR. Voor grote organisaties is het een uitdaging om hier op tijd aan te voldoen. Toch ligt er volgens onderzoeksbureau Forrester een kans om je te profileren door middel van goede beveiliging van gevoelige informatie. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.